PELISÄÄNTÖIHIN TARKENNUSTA:

Mainostaminen:
- Mainostaminen tapahtuu vain esittelysivuilla. Avataret ja hevosten nimet eivät ole paikkoja, missä saa mainostaa. Tulkaa kysymään lisää, jos mietityttää tämä. Laittelen jossakin kohtaa infoviestejä pelaajille, jos tällaista toimintaa tulee vastaan. Älkää siis pahastuko! Hyviä pelihetkiä kaikille! a4bc962b6472bd3fac0f915a0ff0c336.png
HOWRSEN YLEISSÄÄNNÖT:
(koottuna ne useimmiten vastaantulevat)

Pelitilit
Howrsessa ei ole sallittua luoda ylimääräisiä tilejä. Jokaisella pelaajalla on lupa käyttää vain yhtä tiliä kerrallaan samassa kieliversiossa. Jos haluat luoda uuden pelitunnuksen, sinun pitää poistaa nykyinen ennen kuin luot uuden. Myös useamman henkilön omistamat yhteiset tilit ovat kiellettyjä.
On myös kiellettyä kirjautua toisen pelaajan tilille hänen salasanallaan. Jaetut tilit ovat tätä varten. Salasanat ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa koskaan luovuttaa ulkopuolisille Pelitilin myyminen toiselle pelaajalle joko pelin valuuttoja tai oikeaa rahaa käyttäen on kiellettyä.

Yksityisviestit
Yksityisviesteissä on muutamia asioita, joita kannattaa pistää mieleen.
• Kaikenlaiset kiertoviestit on kielletty. Se on turhaa viestilaatikon roskaamista.
• Yksityisviestien käyttäminen mainostoimintona on kiellettyä.
• Kiroileminen on ehdottomasti kielletty koko sivustolla. Myös sensuroituna.
Älä ikinä anna salasanaasi kenellekään! Hallintatiimin jäsenet eivät koskaan kysy salasanaasi!

Profiilien sisältö
Pelaajat saavat kirjoitella profiiliinsa itsestään tai pelistään. Tai mistä ikinä haluaakaan. On kuitenkin pidettävä mielessä muutama seikka, mitä ei kannata tai saa sinne kirjoittaa.
• Kaikenlainen kirosanojen ja sopimattomien sisältöjen kirjoittaminen on kielletty.
• Howrsessa on paljon nuoria pelaajia, joten mitään pelottavaa tai häiritsevää ei ole sallittua kirjoittaa profiiliin. Itsetuhoiset tekstit, uhkaavat kiertoviestit, päihteisiin tai aikuisviihteeseen viittaavat tekstit ovat ehdottomasti kielletty. Lisäksi uskonnosta tai politiikasta paasaaminen on kielletty.
• Älä kirjoita esittelyysi varoituksia huijaripelaajista. Jos joku pelaaja on teitä huijannut, tulee siitä ilmoittaa joko ylläpitoon tai moderaattorille, mutta omassa esittelyssä ei tule ketään pelaajaa esittää negatiivisessa valossa. Moderaattorit tulevat poistamaan ilman eri varoitusta esittelyt, joissa tällaisiä listoja esiintyy.
• Lisäksi kannattaa miettiä, mitä tietoja kirjoittaa esittelyynsä. Onko tarpeellista kirjoittaa asuinpaikkakuntaa, omaa nimeä tai muuta sellaista, josta sinut on helppo tunnistaa. Toki saat halutessasi ne kirjoittaa, mutta omalla vastuulla.

Mainostaminen sivustolla
•Profiili on hyvä paikka mainostaa peliin liittyviä asioita. Tässäkin pitää muistaa kaupankäyntiin liittyvät säännöt.
• Myytävien hevosten nimissä ei ole sallittua mainostaa. 
• Avataret eivät ole mainostamista varten, joten mainoksia sisältävät avataret tullaan poistamaan.  
• Muiden pelien mainostaminen on kiellettyä.

Grafiikka
Howrsessa on pelaajia, jotka tekevät itselleen ja muille grafiikkaa - eli avatareja, ulkoasuja tai bannereita. Muutamia kohtia pitää kuitenkin ottaa huomioon, jos aikoo käyttää grafiikkaa sivustolla.
• Mikään käyttämäsi kuva grafiikassa ei saa rikkoa tekijänoikeuksia. Lisää täältä.
• Grafiikkaan ei saa laittaa lapsille sopimatonta sisältöä, kuten esimerkiksi päihteitä, uhkauksia, aseita.. jne.
• Grafiikasta ei saa pyytää minkäänlaista maksua. Koskee esimerkiksi passeja, equuksia, mustan pörssin esineitä jne.
Jotkut pelaajat ovat tehneet muille pelaajille tarkoitettuja ilmaisgrafiikkasivuja, joista voit ottaa käyttöön haluamasi ulkoasun tai profiilikuvan. Nekin pitää olla kuitenkin täysin tekijänoikeuksia kunnioittavia. Olet itse vastuussa siitä, mitä profiiliisi laitat, vaikka toiset olisivat sinulle tehneet jotakin grafiikkaa.

Kilpailut
Monet pelaajat pitävät profiilisivuillaan tai hevoskeskuksessaan omia kilpailujaan. Esimerkiksi arvonnat, joulukalenterit, hevosten / mustan pörssin esineiden keräyskampanjat yms. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei niissä saa olla osallistumismaksua. Näin varmistetaan, ettei kukaan huijaa toisilta osallistumismaksujen puitteissa mitään.
Poikkeuksena; onnitteluita voi pyytää "maksuksi", sillä ne eivät periaatteessa ole edes maksuja.

Hevosten nimet
Ole tarkkana, minkälaisia nimiä laitat hevosillesi. Ihan jokainen mieleen juolahtava nimi ei ole sallittu. Lisäksi kannattaa myös tarkistaa ostamiesi hevosten nimet. Jos olet epävarma nimen sallittavuudesta, tule kysymään moderaattoreilta asiaa. Yleinen hyvä neuvo nimeämisiin on se, että jos vähänkään epäilyttää nimen sallittavuus, niin kannattaa keksiä jokin toinen nimi.
• Nimi ei saa viitata hevosten lihaan. Esimerkiksi meetvursti ei ole sallittu.
• Nimi ei saa sisältää nuoremmille pelaajille sopimatonta kieltä.
• Uhkaavat nimet ovat myös kielletty.
• Päihteisiin viittaavat nimet (tupakka, alkoholi, huumeet..) eivät ole sallittuja.
• Vakaviin sairauksiin viittaavat nimet ovat kielletty.
• Uskontoon viittaavat nimet negatiivisessa valossa on kielletty. Myös esimerkiksi Jeesus, Mooses.. yms. Kuitenkin jumalien ja jumalattarien nimet on ok.
• Poliittisten henkilöiden nimiä, kuten Päivi Räsänen, ei sallita, mikäli ne herjaavat henkilöä.
• Myytävien hevosten nimet eivät saa olla mainostarkoituksella nimettyjä.
Sama pätee hevoskeskusten nimiin. Kuten myös käyttäjä- ja kasvatusnimiin.

Kaupankäynti
Pelaajat käyvät paljon kauppaa keskenään hevosista tai mustan pörssin esineistä. Niissä on kuitenkin muutamia asioita, mitä pitää ottaa huomioon.
• Hevosia saa myydä ainoastaan passeilla tai equuksilla. Mustan pörssin esineiden käyttäminen maksuna on kiellettyä. Myöskään toisia hevosia ei saa käyttää valuuttana, toisin sanoen hevosten vaihtaminen keskenään ei ole sallittua.
• Hevosten joukkomyynti on kielletty. Esimerkiksi 10 hevosta 50 passilla. Jokainen hevonen tulee hinnoitella erikseen.
• Passien myyminen toiselle pelaajalle on kiellettyä. Myös niiden ostaminen toisilta pelaajilta.
• Mustan pörssin esineitä kaupatessa maksuna saa käyttää ainoastaan equuksia tai toisia esineitä. Ei esimerkiksi hevosia tai passeja. Ja nämä myyntitapahtumat tulee suorittaa Howrsen antamin / sallimin keinoin, eli vaihtokauppojen kautta. 
• Ei ole luvallista maksaa hevosten hoitamisesta. Hevosten hoitaminen tulee olla täysin vapaaehtoista ilman palkkaa. Niistä ei myöskään saa ottaa palkkaa vastaan. 
Eli toisin sanoen, jos sivustolla ei ole jotakin toimintoa, sitä ei saa käyttää kiertäen. 

• Scriptien (komentojonojen) käyttö on kielletty, riippumatta siitä, kuka komentojonon on aktivoinut. Jokainen pelaaja on vastuussa omasta tilistään, joten jos joku on käynyt jaetulla tilillä käyttämässä kiellettyjä toimintoja, saat siitä rangaistuksen. Jos syntyy jonkinlaisia kysymyksiä säännöistä, käänny valitsemasi moderaattorin puolelle, he auttavat mielellään kysymyksissäsi.
Toivoisin, että käyt tämän listan läpi, ennen kuin laitat minulle viestiä.
» Viestien vastaamisessa saattaa välillä kestää hetken aikaa. Modeasiat totta kai yritän hoitaa mahdollisimman nopeasti.
» Otsikoithan viestit, mikäli ne ovat tärkeitä?
» Jos tarjoat hevosesta, laita hinta heti ensimmäiseen viestiin. Jos kysyt alinta hintaa, se on automaattisesti pyytämäni hinta.
» Jos tarjoat jostakin myytävästä hevosesta, ethän pahastu vastaamisen kestämisestä tai siitä, että hevonen on ostettu pyytämälläni hinnalla. En rupea puhelimella säätämään hevosten myyntiä.
» Ethän kinua mitään? En anna hevosiani, mp-esineitä, ikäreitä yms. ilmaiseksi. Kinuaminen on ärsyttävää, enkä vastaa niihin viesteihin ollenkaan.
» Jos löydät hevosen, minkä haluaisit, ja sitä ei ole laitettu myyntiin, saa rohkeasti hinnan kanssa tulla laittamaan viestiä. En kuitenkaan myy omenahevosia, mitä ei ole tuplana. Tiimihevoset eivät myöskään ole myynnissä, elleivät ne ole ruunia.
» En valitettavasti tällä hetkellä tee grafiikkaa tilauksesta.
Olen pelannut tätä peliä vuodesta 2011, tosin meni pari vuotta taukoillessa. Entiset käyttäjänimeni ovat olleet Silbermond ja Bombuz. Nyt olen jo pidemmän aikaa ollut tällä nimellä. Nykyään minut tunnetaan Ogi/Ogni -lempinimellä, mutta tunnistan myös Silbe nimen entisiltä ajoilta.

Peliini sisältyy tällä hetkellä moderoinnin lisäksi tiimikasvattelu. Aikaa kuluu myös yksisarvisten kasvatukseen, mikä taasen ei ole mitenkään tavoitteellista. Keräilen myös kultaisa- ja hopeaomenoita.
Tavalliset hevoseni pääosin nimeän fantasynamegenerator.com -sivuston avulla, kun taas tiimihevosiin yleensä upotan satunnaisten kappaleiden lyriikoita.
Layout by Kuuttaajaq, Dahlia Designs
Photos by Sergio Ibannez / Unsplash | Farbsynthese / pixabay