Hevoskeskuksen käyttöohje

Maanviljely ja laitumet

Maa-alue

Sinun pitää ostaa niittyjä hevoskeskuskaupasta. Niittyjä käytetään tallipaikan vuokraajien laitumena sekä maanviljelyyn, joka on tärkeä tulonlähde. Kaupassa myytävillä niityillä on erilaisia pintoja.

On erittäin tärkeää, että maaperä on viljavaa, sillä se määrää sadon suuruuden. Tämä otetaan huomioon niittyjen laaduissa, jotka näkyvät hevoskeskuksen sivulla ja lisäksi viljavalle niitylle päästetyt hevoset syövät enemmän ilmaista rehua. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka paljon hevosten omistajat kuluttavat rahaa hevoskeskuksessa.

Käytätpä niittyä laitumena, viljelypeltona tai lehmien kasvatukseen, sen viljavuuus heikkenee käytössä. Niitty on laitettava kesannolle, jotta sen viljavuus palautuu.

Niitty saa kesannosta 1%:n lisää viljavuutta päivässä keväällä ja syksyllä, 3% kesällä ja 0,2% talvella. Kesantomaan viljavuus on siis hyvin alhainen talvella.

Tallissa asuvien hevosten laitumet

Laidunalasi on oltava yhtä suuri kuin karsinoidesi määrä, jotta hevoskeskukseesi majoitettujen hevosten tarpeet täyttyvät. Esimerkiksi 10 karsinan keskuksen laidunalan on oltava vähintään 10. On järkevää pitää useita niittyjä käytettävissä, niin voit kasvattaa satoa tai jättää muutaman niityn kesannolle, jotta niiden viljavuus palautuisi.

Maanviljely

Sinulla voi olla samanaikaisesti 6 niittyä peltona tai lehmien käytössä, hevoskeskuksen tai niityn koosta riippumatta. Vuodenaika vaikuttaa satokasveihin, joita voit kasvattaa, ja sadon määrään.

Jos sinulla on kasvihuone, voit kylvää haluamasi siemenet minä vuodenaikana tahansa miltei rajoituksetta. Ainoana rajoituksena on, että voit tehdä kylvöt 6 pellolla, ottaen huomioon, että kasvihuone lasketaan pelloksi. Kasvihuoneessa ei kuitenkaan voi kasvattaa omenoita eikä passeja.

Kasvihuoneiden kulumisaste nousee 1%:n päivässä, kun niissä kasvatetaan kasveja.

Kasvihuoneen kulumisasteen vieressä näkyy reparer-kuvake, jonka avulla kasvihuoneen voi korjata. Kasvihuoneen korjauksen hinta vaihtelee kasvihuoneen kulumisasteen ja koon mukaan. Jos kasvihuonetta ei korjata, se muuttuu käyttökelvottomaksi 100% kulutusasteen saavuttaessaan, ja sen sato menetetään. Kasvihuoneen voi korjata milloin tahansa, jotta sen käyttöä voi jatkaa.

Saatavilla olevat viljelykasvit

SiemenIstutuskausiKasvukauden kestoSato
porkkanan siemenetPorkkanan siemenetKevät9 päivää
carotte Porkkana
vehnän siemenetVehnän siemenetKesä9 päivää
sonble Vehnälese
ressourcepaille Olki
kauran siemenetKauran siemenetKevät11 päivää
avoine Kaura
passin siemenetPassin siemenetSyksy30 päivää
pass Passi
omenan siemenetOmenan siemenetSyksySadonkorjuu joka syksy
pomme Omena
pellavan siemenetPellavan siemenetKevät8 päivää
ressourcelin Pellava
sinimailasen siemenetSinimailasen siemenetKesä7 päivää
fourrage Heinärehu

Talvella et voi viljellä kasveja, paitsi jos sinulla on kasvihuone. Kasvihuoneessa voit kasvattaa kaikkea, paitsi omenoita ja passeja.

Rahaa voi ansaita myymällä viljelykasveja kaupassa.

Voit myös:

  • Asettaa saataville porkkanoita, kauraa ja heinärehua hevoskeskuksessa. Näin kohotat keskuksesi mainearvoa.
  • appeen tekemiseen käytetään vehnää ja omenoita
  • Käyttää olkia ja kuivikkeita karsinoissa
Näin käytät niittyä sadon viljelyyn:
  • mene hevoskeskukseen ja osta haluamiasi siemeniä ja lannoitetta
  • mene niittyjen sivulle
  • jos niitty on jo laitumena, klikkaa ensin ””Kesanto”” ja sitten ””Sato””
  • valitse tämä niityn siemenet ja lannoitteet
  • vahvista, niin niitty on valmis tuottamaan satoa!

Huomaa, että lannoitteen avulla kasvit kasvavat nopeammin täyteen mittaansa.

Kun sato on kerätty, niitty kesannoidaan maaperän parantamiseksi. Voit sitten taas kasvattaa kasveja niityllä tai käyttää sitä laidunmaana keskuksen hevosille.

Lehmien kasvatus

Niityillä voi kasvattaa myös lehmiä, joista saa nahkaa. Lehmien kasvatukseen ja viljelyyn käytettävien niittyjen määrä on rajoitettu: 6. Jos sinulla siis on jo 4 niittyä tai kasvihuonetta viljelykäytössä, voit osoittaa enintään 2 niittyä lehmien kasvatukseen.

Yksi lehmä tarvitsee hevosen tapaan yhden hehtaarin niittyä. Pieni niitty on kooltaan 5 hehtaaria ja tarjoaa ravintoa 5 lehmälle.

Lehmiä kasvattaessasi saat niistä nahkaa 30 päivän kuluttua. Sen jälkeen niitty muuttuu kesannoksi, ja voit aloittaa lehmien kasvatuksen uudelleen.

Lehmiä on kahta rotua, jotka tuottavat eri määrän nahkaa.