Hevoskasvattajan opas

Hevosen päivä

Hevosen päivä

Howrsessa hevosen päivä on erilainen kuin meidän todellinen päivämme. Päivää koskevat tiedot näkyvät vasemmalla puolella hevosen profiilisivulla. Hevosen päivä alkaa aamulla kello 8, kun hevonen herää. Jokaiseen pelitoimintoon, jonka teet hevosella tämän jälkeen, kuluu tietty määrä aikaa. Hevonen käyttää esimerkiksi syömiseen aikaa 30 minuuttia.

Hevonen on laitettava nukkumaan ennen keskiyötä (hevosen aikaa). Tämän jälkeen hevonen ei voi enää tehdä mitään lukuun ottamatta varsomista, joka voi tapahtua mihin kellonaikaan tahansa. Jos haluat pitää hevosen huippukunnossa, laita se nukkumaan ennen iltakymmentä.

Hevonen on laitettava nukkumaan päivän päättyessä. Se on majoitettava tätä tarkoitusta varten hevoskeskukseen.

Alle 6 kuukauden ikäiset varsat voi laittaa nukkumaan, vaikka niillä ei olisi tallipaikkaa hevoskeskuksessa.

Ikääntyminen

Kun hevonen on laitettu nukkumaan, se ikääntyy automaattisesti silloin, kun sivustoa päivitetään (04:00). Uusi päivä alkaa, kun hevonen herää. Pelissä hevoset ikääntyvät kahdella kuukaudella aina, kun ne heräävät.

Jos hevosta ei ole laitettu nukkumaan, se ei ikäänny automaattisesti yön aikana. Tämä tarkoittaa, että hevonen ei ikäänny silloin, kun et pelaa. Voit ikäännyttää hevosta ikääntymispisteillä, eikä sinun tällöin tarvitse odottaa seuraavaan päivään. Ikääntymispisteitä löytyy toisinaan, kun hevosesi herää (tästä on maininta hevosen tapahtumahistoriassa). Jos et löydä ikääntymispisteitä, voit ostaa ikääntymispisteitä passeilla.

Mustassa pörssissä myydään kahta esinettä, joiden avulla ikääntymistä koskevat säännöt on mahdollista kiertää:

  • eaujouvence
  • Nuoruuden vesi, antaa sinun ikäännyttää hevostasi kuukausittain 2-vuotiaasta lähtien

Toisin kuin ikääntymispisteiden kohdalla, nämä tavarat on annettava tietylle hevoselle.

Hevonen katsotaan vanhaksi, kun se on täyttänyt 25 vuotta. Tällöin sen terveys ja taidot alkavat heiketä. Jos pidät hevosesta hyvää huolta, se voi elää 35-vuotiaaksi. Jos saat haltuusi viisasten kiven, hevosesta tulee kuolematon eivätkä sen taidot heikkene koskaan.