Hevoskasvattajan opas

Hevosen ruokkiminen

Varsat

Varsa vieroitetaan emästään kuuden kuukauden ikäisenä.Tätä ennen varsan ainoa ravinto on emän maito. Jos hevoskeskus, johon emä on majoitettu, tarjoaa porkkanoita, varsalle voidaan syöttää niitä jonkin verran ilmaiseksi.

Emästään vieroitetuille varsoille voidaan syöttää ainoastaan heinärehua.Kun niitä ryhdytään kouluttamaan, niille voidaan syöttää myös kauraa. Muistathan huolehtia sopivasta ravinnon saannista: ei liikaa eikä liian vähän.

Täysikasvuinen hevonen

Aikuinen kylmäverihevonen tarvitsee heinärehua ja kauraa.Ruoan määrä vaihtelee työmäärän mukaan. Jos ruoan määrä ei ole sopiva, hevonen lihoo tai laihtuu, mistä voi seurata terveysongelmia.
Hevonen saa tietyn määrän heinärehua ilmaiseksi sen mukaan, miten laadukkaita sen majoittavan hevoskeskuksen niityt ovat. Määrään vaikuttaa myös vuodenaika: ruohoa on vähemmän talvella kuin keväällä.
Jotkin hevoskeskukset tarjoavat heinärehua ja kauraa vuokralaisille.
Jos hevosesi asuu tällaisessa hevoskeskuksessa, voit ruokkia hevosesi täysin ilmaiseksi!

Paino-ongelmat

Saat useita varoitusviestejä, jos hevonen on liian lihava tai laiha. Sinun on tässä tapauksessa ryhdyttävä toimiin. Jos hevonen on liian laiha, anna sille mahdollisimman paljon rehua. Jos hevonen taas on liian lihava, älä ruoki sitä.

Makupalat

Voit antaa hevoselle makupalaksi porkkanoita. Ne myös palauttavat hieman sen energiatasoa. Jotkin porkkanoita kasvattavat hevoskeskukset antavat niitä ilmaiseksi majoittamilleen hevosille. Kannattaa siis valita oikea hevoskeskus!

Muut pelaajat voivat antaa hevosillesi omenia niiden moraalia parantaakseen.

Appeet

Ape auttaa pitämään hevosen kunnossa. Appeella palautat hevosen energian, moraalin ja terveyden tason seuraavasti:

  • 10% energiaa
  • 10% moraalia
  • 5% terveyttä

Vain yli 2 vuotiaat hevoset. Tämän lisäksi, yli 25 vuotiaana hevoset eivät enää paranna terveyttään syömällä apetta.

Kuten heinärehun, kauran ja porkkanoiden kohdalla, jotkin hevoskeskukset antavat apetta ilmaiseksi majoittamilleen hevosille.