Hevoskasvattajan opas

Taidot ja koulutus

Taidot

Howrsessa on kuusi eri taitoa:

 • kestävyys
 • nopeus
 • kouluratsastus
 • laukka
 • ravi
 • esteratsastus

Hevosen taidot karttuvat, kun se työskentelee ohjauksessasi. Enimmäistaidot, jotka hevonen saavuttaa elinaikanaan, määräytyvät hevosen rodun ja sukupuun mukaan. Niinpä hevosten enimmäistaitojen taso vaihtelee yksilöstä toiseen myös rodun sisällä. Samalla on kuitenkin loogista, että esimerkiksi ravihevosesta ei koskaan tule mestaria laukkaradoilla! Hevosen taitoja ei voi kasvattaa loputtomiin, ja huomaat jossain vaiheessa, että hevosen edistyminen pysähtyy. Sinun tehtäväsi on kehittää hevosesi taidot täyteen mittaansa!

Hevosen taitojen kehittämiseen on kolme päätapaa:

 • ratsastuslenkit
 • koulutus
 • kilpailut

Tarkkaile hevosesi terveyttä. Jos koulutat sitä, viet sen ratsastuslenkeille tai ilmoitat sen kilpailuihin, kun sen terveys ei ole täydet 100%, se ei saa maksimaalista hyötyä taitoihinsa. Jos näin käy, pisteitä ei ole mahdollista saada myöhemmin takaisin.

Taitoja voi kehittää kahdella muullakin tavalla:

 • Pelien pelaaminen varsan ollessa 8–16 kk ikäinen. Tällä tavalla voi ansaita enintään 60 taitopistettä.
 • Tehtävät alkavat, kun hevonen on 2-vuotias. Ne vievät 30% energiasta. Taitojen kehittyminen vaihtelee sen mukaan, minkä laatuisia tehtäviä hevosen majoittava keskus tarjoaa. Tehtävistä hevonen tai poni saa taitopisteitä kahteen taitoon, joissa sillä on suurin potentiaali. Huomaa, että taidot eivät enää nouse tehtävillä, kun hevonen täyttää 25!

Kun olet lopettanut hevosen taidon kehittämisen, taitotaso merkitään lihavoituna hevosen geneettistä potentiaalia koskeviin tietoihin. Taidon kehittämisen lopettaminen tarkoittaa, että hevosen koulutus ja harjoittelumuotoinen ratsastus lopetetaan, ja että hevonen hankkii tästä lähtien mahdollisimman paljon lisää taitoja kilpailemalla.

Koulutus

Koulutus ratsastuslenkkejä varten alkaa 1,5 vuoden iässä. Ratsastuslenkkejä on kahdenlaisia: metsälenkkejä ja vuoristolenkkejä. Molemmat kehittävät eri taitoja:

 • Metsälenkit kehittävät kouluratsastusta, laukkaa ja esteratsastusta.
 • Vuoristolenkit kehittävät kestävyyttä, nopeutta ja ravia.

Taidot-kehyksen tähdet (hevosen sivun keskellä) täyttyvät asteittain. Taitoja voi kehittää vain rajallisesti, eikä hevonen tietyn ajan kuluttua enää kehity lenkeillä.

Kun hevonen on 2-vuotias, sen koulutus voi alkaa. Kutakin taitoa on harjoiteltava erikseen, ja kukin harjoitusjakso kestää kolme tuntia. Voit kouluttaa hevosta monin tavoin päivän aikana. Muista kuitenkin aina tarkastaa hevosen energiataso sekä kellonaika mikä näkyy sen tiedoissa. Näin varmistat, että hevonen saa tarpeeksi lepoa. Muistathan, että se on laitettava nukkumaan viimeistään iltakymmeneltä!

Kun hevonen täyttää 5 vuotta, sillä voi tehdä rantalenkkejä. Näillä erikoislenkeillä voit vaihtaa hevosen parhaita taitoja siirtämällä pisteitä taidosta toiseen. Mitä pidempi lenkki on, sitä enemmän pisteitä siirtyy. Siirettävien pisteiden määrää on rajoitettu, ja se on 2.5% hevosen geneettisestä potentiaalista.

Muista, että jos hevosesi moraali on alle 100 kun lähdet ratsastamaan rannalle, taitojen siirto ei ole enää optimaalinen, ja menetät erotuksen lopullisesti.

Bonukset

Bonukset näkyvät hevosen profiilisivulla olevassa taulussa. Nämä pisteet lisätään taitoihin, mutta niitä ei pidä sekoittaa taitoihin. Bonukset vaikuttavat kilpailujen tulokseen, mutta pelaaja ei voi täyttää kilpailuihin osallistumista koskevia vähimmäisvaatimuksia niiden avulla.

Bonuksia voi saada seuravilla tavoilla:

 • hevoskeskuksessa, jonne hevonen on majoitettu sen mainearvon mukaan
 • useilla eri esineillä, jotka on ostettu kaupasta tai mustasta pörssistä tai löydetty hevosen suorittamien toimintojen aikana

Ne näkyvät myös '+'-merkillä varustettuna kun siirrät hiiresi osoittimen taidon päälle "Taidot"-laatikossa