Hevoskasvattajan opas

Kilpailu

Kun hevosesi täyttää 3 vuotta, se voi aloittaa kilpailemisen. Jotta hevosesi voi osallistua kilpailuihin, sinun on valittava sille kilpailulaji ja annettava sille lajin mukaiset suitset, satula ja satulahuopa.

Kilpailuissa voit ansaita rahaa ja parantaa hevosen taitoja. Hevosen potentiaali ei ole rajaton, joten kilpaileminen kasvattaa hevosen taitoja vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Jokaisella kilpailulla on vaikeustaso, joka määrittää osallistumiskelpoisten hevosten minimi- ja maksimitaitotasot, lajista riippumatta. Jokainen hevoskeskus asettaa halutun vaikeustason kilpailuilleen.

Alussa hevonen voi osallistua vain alle 20 voittoa saaneiden hevosten kilpailuihin. Kun hevonen saa 20 voittoa, odottavat ilmoittautumiset kilpailuihin perutaan. Sen jälkeen se voi osallistua arvokkaampiin kilpailuihin.

Et voi ilmoittaa enempää kuin 2 hevostasi kilpailuun.

Jokaisen hevosen sivulta löydät muun ohella koosteen hevosesi voitoista ja tuloksista kilpailuissa.

Klassiset ratsastuskilpailut

Klassiset ratsastuskilpailut ovat klassiseen ratsastukseen erikoistuneille hevosille, joilla on asianmukainen satula ja suitset. Kilpailuja on 4 eri tyyppiä:

Laukka- ja ravikilpailujen osallistumisoikeutta rajataan laukka- tai ravitaidon perusteella. Jos haluat, että hevosesi menestyvät, ne tarvitsevat myös nopeutta ja kouluratsastustaitoja.

Maastoratsastus on hyvin vaativa laji, joka vaatii hevoselta kestävyyttä, hyviä hyppytaitoja ja mukautumiskykyä. Ilmoittautumisoikeutta rajataan kestävyyden perusteella.

Esteratsastus on laji, joka vaatii poikkeuksellisia hyppytaitoja ja suurta joustavuutta. Näissä kilpailuissa otetaan aikaa, joten hevosten on myös selvittävä esteradasta mahdollisimman nopeasti. Ilmoittautumisoikeutta rajataan esteratsastustaidon perusteella. Esteratsastuskilpailuissa hevonen saa virheistä 1 lisäsekunnin lopulliseen aikaan.

Kouluratsastuskisoissa arvioidaan hevosen askellajeja: laukkaa ja ravia, sekä erityisesti sitä, miten hevonen hallitsee kouluratsastusliikkeet. Ilmoittautumisoikeutta rajataan kouluratsastustaidon perusteella. Toisinaan hevonen suoriutuu erityisen hyvin, jolloin saat enemmän pisteitä ja bonuksena 100 equuta.

Lännenratsastuskilpailut

Lännenratsastuskilpailut ovat lännenratsastukseen erikoistuneille hevosille, joilla on asianmukainen satula ja suitset. Kilpailuja on 5 eri tyyppiä:

Tynnyrinkiertokilpailu on nopeuskilpailu, joka vaatii hevoselta nopeutta, kestävyyttä ja hyvää laukkaa. Tavoitteena on pujotella kolmen tynnyrin ympäri mahdollisimman nopeasti niitä kaatamatta. Ilmoittautumisoikeutta rajataan nopeuden perusteella.

Cutting eli karjanajo vaatii kestävyyttä ja nopeutta. Lisäksi lajissa vaaditaan hyviä kouluratsastustaitoja. Ilmoittautumisoikeutta rajataan kestävyyden perusteella.

Reining on lännenratsastuskilpailu, joka suoritetaan laukassa. Lisäksi siinä vaaditaan kestävyyttä. Ilmoittautumisoikeutta rajataan laukkataidon perusteella.

 

Western pleasure -lajissa hevoselta vaaditaan erinomaista ravia, mukautuvuutta ja kestävyyttä. Ilmoittautumisoikeutta rajataan ravitaidon perusteella. Hevonen voi tehdä virheitä, joista saa 1 lisäsekunnin lopulliseen aikaan.

Trail class on lännenratsastuksen vastine klassiselle kouluratsastukselle. Trail class -hevoset tarvitsevat erinomaista kouluratsastustaitoa. Niillä on oltava myös hyvä ravi ja hyppytaito. Ilmoittautumisoikeutta rajataan kouluratsastustaidon perusteella.

Moraali

Huomioithan, että 60. jäsenyyspäivästä alkaen hevosen moraali voi laskea, jos se ei sijoitu ensimmäiseksi kilpailussa. Älä huoli, moraalin saa helposti takaisin muutamalla lepopäivällä ja makupaloilla!

Bonukset

Voit antaa hevosillesi bonuksia, jotta ne suoriutuisivat paremmin kilpailuissa. Joitakin bonuksia voi löytyä, kun suoritat hevosilla tehtäviä (esim. kaviokoukku tai kampa). Toisia bonuksia taas voi ostaa kaupasta tai mustasta pörssistä. Kilpailun tuloksia laskettaessa bonuksia sovelletaan suoraan taitoihin, ja ne vaikuttavat lopulliseen tulokseen.

Uudet pelaajat saavat erikoisbonuksen. Ei kannata yllättyä, jos eräät hevoset tuntuvat tekevän poikkeuksellisia suorituksia. Ne ovat vain saaneet vähän apua peliin!

Kilpailut alhaisen tason hevosille

Jotkin kilpailut ovat vain alhaisen tason hevosille. Alhaisen tason hevosiksi lasketaan hevoset, joilla

  • on alle 20 voittoa
  • ei ole yhtään taitoa, jonka taso on yli 2500
  • ei ole yhtään taitoa, jonka geneettinen potentiaali on yli 3510

Arvo päivitetään joka yö.